فرهنگ غذا و آشپزي در گرجستان

اگر غذاهاي گرجي علاوه بر “خوش مزه” يك صفت ديگر هم داشته باشند، بدون شك آن صفت “متنوع” است. غذا در گرجستان يكي از مظاهر فرهنگ ملي است. با آدراپانا همراه باشيد تا فرهنگ غذا و آشپزي در گرجستان را معرفي كنيم.

يكي از معروفترين غذاهاي گرجي خاچاپوري يا پاي پنير است كه از آرد، پنير، تخم مرغ و روغن تهيه مي شود. اين پاي، آن قدر در خود كالري دارد كه بدون نياز به همراهي با نان و برنج خورده شود. بعد از خاچاپوري، خينكالي در رتبه ي دوم غذاهاي معروف گرجستان قرار مي گيرد. خينكالي را از گوجه ي پخته، بادمجان تكه تكه شده، گوشت بره ي قيمه قيمه، فلفل سبز و اضافه كردن سير و سبزيجات تهيه مي كنند.

فرهنگ غذا و آشپزي در گرجستان

فرهنگ غذا و آشپزي در گرجستان

در طول سفرتان با تور گرجستان، اگر در رستوران هستيد و قصد سفارش دادن غذا داريد، سعي كنيد يك يا دو نوع غذا سفارش دهيد. در فرهنگ گرجستان سفارش دادن چند نوع غذاي مختلف چندان مرسوم نيست. براي آشاميدن آب از آب لوله كشي استفاده نكنيد، مگر اين كه به بالا بردن نيترات بدنتان يا از دست دادن يكي از كليه هايتان علاقه مند باشيد. خوشبختانه در تمام شهرهاي بزرگ گرجستان آب معدني سالم در دسترس است. اگر قصد رفتن به خارج شهر را داريد حتماً به مقدار لازم آب همراه خود ببريد.

فرهنگ غذا و آشپزي در گرجستان

رستوران ها عمدتاً از صبحانه تا شام را سرويس مي دهند. صبحانه ي گرجي معمولاً عبارت است از نان تازه و تخم مرغ نيمرو و چاي، البته نبايد حضور خاچاپوري را در سر ميز صبحانه ناديده گرفت. رستوران ها خيلي زود شلوغ مي شوند، بنابراين يا رزرو كنيد و يا زود در غذا خوري حاضر شويد.

فرهنگ غذا و آشپزي در گرجستان

فرهنگ غذا و آشپزي در گرجستان

خاچاپوري (Khachapuri) يك غذاي بسيار رايج گرجي است. رواج آن در حدي است كه محال است كسي از گرجستان بازديد كند و خاچاپوري را نبيند يا چيزي در مورد آن نشنود. خاچاپوري نه تنها يك غذا بلكه بخشي از فرهنگ گرجستان به حساب مي آيد. مواد اوليه اين غذا عبارتند از آرد، تخم مرغ، پنير و روغن. تركيبات آن طوري است كه نيازي نيست با نان يا برنج خورده شود، بلكه به تنهايي انرژي و پروتئين كافي را به بدن مي رساند. گرجي ها اغلب عادت ندارند كه در طول روز غذاي مفصلي بخورند، بنابراين بسياري از مردم به خوردن يك خاچاپوري بسنده مي كنند.

فرهنگ غذا و آشپزي در گرجستان

در سطح شهر تقريبا تمامي اغذيه فروشي ها و رستوران ها خاچاپوري عرضه مي كنند. محل هايي هم وجود دارند كه كارشان فقط عرضه خاچاپوري است. در مقابل جايگاه فروش خاچاپوري معمولا مردمي ايستاده اند كه يك خاچاپوري در دست دارند و به خوردن مشغول هستند. خاچاپوري انواع و اقسام مختلفي دارد. برخي از خاچاپوري ها را مي توانيد مانند ساندويچ يا پيراشكي سرپايي ميل كنيد، ولي برخي ديگر را بايد در بشقاب و با كمك چنگال و چاقو نوش جان كنيد.

فرهنگ غذا و آشپزي در گرجستان

فرهنگ غذا و آشپزي در گرجستان